Newborn

foto website

Hoe prachtig is het om de eerste momentjes van jullie kleine vast te laten leggen voor een blijvende herinnering?!

De dagen, weken, maanden vliegen straks voorbij en voor u het weet zit of kruipt u kindje alweer. Ook heel leuk…maar dat hele kleine is snel voorbij. Wat is er dan mooier om zo’n periode vast te laten leggen met een prachtige foto reeks?!

Newborn fotografie is niet zomaar even een baby fotograferen, het is een bijzondere manier om de puurheid en zachtheid van de eerste levensdagen van jullie kleine vast te leggen voor een blijvende herinnering. Een herinnering om nooit te vergeten.

Een newborn shoot is eigenlijk niet te vergelijken met een gewone fotoshoot. Shoots met zo’n klein mensje vergen nu eenmaal meer tijd dan een shoot met kinderen/volwassenen. Ik neem daarom ook alle tijd die nodig is!  Ik begrijp dat baby’s niet te sturen zijn en hun eigen schema hebben. Er is dan ook volop tijd om te voeden, luiers te verschonen en te knuffelen. Het is zeer belangrijk een ontspannen en rustige sfeer te creëren rond jullie pasgeboren baby, om deze bijzondere fotoshoot te laten slagen.

Werkwijze

voor

Het beste moment voor een newborn fotoshoot is in de eerste 2/3 weken na de geboorte van je baby. Je kunt deze fotoshoot al tijdens je zwangerschap boeken. Je uitgerekende datum wordt in mijn agenda gezet en zodra de kleine geboren is, plannen we een afspraak.

tijdens

De sessie vind plaats bij mij in de studio. In de studio maak ik gebruik van verschillende achtergronden en materialen. Ook zijn er diverse accessoires aanwezig waar je gebruik van kunt maken, wat vooral leuk is bij newborn-, baby- en kinderfotografie! Het is natuurlijk altijd erg leuk om ook eigen spullen mee te nemen, dit maakt de foto extra eigen en herkenbaar.

na

Na de fotoshoot wordt er een selectie gemaakt van ongeveer 30-40 foto’s. Vervolgens ontvang je de mooiste foto’s op hoge resolutie op USB-stick inclusief professionele nabewerking. Zo kunnen jullie zelf bepalen welke foto’s je in welk formaat wilt laten afdrukken. Wat betreft de nabewerking gebruikt ik verschillende tinten; van soft tinten tot zwart/wit. Ook maak ik een aantal collages om de reeks compleet te maken.

Tips

  • Omdat een baby niet zijn eigen lichaamstemperatuur kan regelen en daardoor snel onderkoelt kan raken, kan het nog wel eens warm zijn bij mij in de studio. Houdt hier rekening mee!
  • Newborns worden vaak bloot gefotografeerd, maar heb je zelf een leuk setje of mutsje, neem dit dan gerust mee. Het is natuurlijk altijd erg leuk om ook eigen spullen mee te nemen, dit maakt de foto extra eigen en herkenbaar.
  • Willen jullie een gezinsfoto maken? Neem dan beiden rustige kleding mee (zwart of wit). Het liefst niet al te bedekende kleding, want hoe meer huid te zien is op een foto hoe mooier het effect.
  • Om een newborn shoot goed te laten verlopen is het belangrijk dat het rustig is. Ik adviseer dan ook altijd om met zo min mogelijk mensen naar de studio te komen.
  • Indien jullie graag foto’s willen met een broertje of zusje , dan is dat natuurlijk mogelijk!

 

Mocht je nog vragen hebben, meer willen weten of graag een (voorlopige) afspraak maken, neem dan gerust contact met mij op.