Kinderfotografie

cropped-32-1-van-1.jpg

De puurheid, ondeugendheid of spontaniteit van jullie kleine koter(s) vast laten leggen?

Ieder kind is uniek. Ze zijn puur en spontaan en dit wil ik ook overbrengen in mijn fotografie. Hoe leuk is het om een echte spontane kinderlach te mogen “vangen”?! Of de puurheid en spontaniteit vast te mogen leggen voor een blijvende herinnering?

Werkwijze

Voor

U kunt ervoor kiezen om uw kind individueel te laten fotograferen maar een boer/zus fotoshoot is natuurlijk ook mogelijk. Nadat we samen een geschikte data hebben uitgekozen, bespreken we de wensen en mogelijkheden wat betreft de fotoshoot. Fotoshoots vinden zowel binnen als buiten plaats. In overleg zoeken wij samen een geschikte buitenlocatie uit. Wij stemmen deze zoveel mogelijk af op de wensen en mogelijkheden.

Tijdens

Kinderen hebben meestal geen zin om te poseren maar willen lekker spelen. Ik laat ze gewoon doen waar ze zin in hebben en ondertussen maak ik foto’s die echt en puur zijn Tijdens een fotoshoot zit u dan ook niet vast aan tijdsduur We nemen de tijd die nodig is om zo tot het gewenste eindresultaat te komen. Daarnaast is het wisselen van kleding tijdens een shoot ook geen probleem.

Na

Na de fotoshoot wordt er een selectie gemaakt van de mooiste foto’s.  Vervolgens ontvang je de mooiste foto’s op hoge resolutie op USB-stick inclusief professionele nabewerking. Zo kunnen jullie zelf bepalen welke foto’s je in welk formaat wilt laten afdrukken. Wat betreft de nabewerking gebruikt ik verschillende tinten; van soft tinten tot zwart/wit. Ook maak ik een aantal collages om de reeks compleet te maken

Tips

  • Neem gerust verschillende kledingsetjes mee, want er is voldoende tijd om tussendoor te wisselen van kleding.
  • Persoonlijke spullen maken de foto vaak eigen en zorgen ervoor dat het kind zich op zijn gemak voelt. Altijd leuk om mee te nemen. Ik heb zelf heb ook het één en ander aan speelgoed/materialen die de kinderen mogen gebruiken.
  • Wat betreft een broer/zus fotoshoot is het altijd leuk om de kleur van de kleding op elkaar af te stemmen. Hierdoor creëer je eenheid en rust.
  • Ik adviseer om met zo min mogelijk mensen naar de studio te komen. Dit i.v.m. het behouden van de rust.